Behandeling door laserspecialisten
Behandeling door huidtherapeuten
Gespecialiseerd in tatoeages verwijderen
Gespecialiseerd in tatoeages verwijderen
Laagste Pico laser prijs van Nederland
Laagste Pico laser prijs van Nederland
USP check icon
Vertrouwde omgeving
USP check icon
70 eigen klinieken
USP check icon
HBO huidtherapeuten
USP check icon
Erkend door zorgverzekeraars

Tijdens de laserbehandeling

Kom je binnenkort naar onze kliniek voor jouw eerste laserbehandeling? Dan kunnen we ons voorstellen dat je je afvraagt hoe een behandeling eigenlijk precies in zijn werk gaat. Op deze pagina zal hierop in worden gegaan.
Tijdens de laserbehandeling

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Allereerst zal onze huidspecialiste je begeleiden naar de laserkamer. Hier neem je plaats op de behandelbank en dien je een beschermbril te dragen om je ogen tegen de laser te beschermen. Vervolgens zal onze laserspecialist de huid voorafgaand aan de behandeling goed koelen. Dit verdooft de huid een beetje, waardoor je de laserstralen minder zal voelen. Na een paar proefshots om de juiste instelling te vinden, wordt de tatoeage gelaserd. De huidtherapeut, die het apparaat bedient, richt de laserstralen heel precies op één bepaalde plek. De laserstralen verhitten de inktmoleculen tot diep in de huid, waardoor de pigmentcellen verpulveren. De stofdeeltjes die hierbij vrijkomen worden door het lichaam opgeruimd en afgevoerd. Een tatoeage bestaat uit verschillende lagen inkt. Na elke behandeling breekt er een inktlaag af totdat de tatoeage in zijn geheel is verwijderd.

Lasersnow tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling kan de tatoeage tijdelijk wit kleuren. Dit noemen we ‘lasersnow’. Lasersnow is een chemische reactie waarbij bepaalde gassen vrijkomen, doordat de inkt in de tatoeage reageert op de laser. Deze witte verkleuring zal binnen een half uur na de behandeling zijn verdwenen. Hiernaast kan de tattoo tijdens of na de behandeling rood-paars verkleuren. Dit verschijnsel noemen we ‘purpura’. Deze rood-paarse verkleuring kan vergeleken worden met een blauwe plek of kneuzing. Dit trekt vanzelf binnen twee weken na de behandeling weg. Tot slot kan je tattoo de eerste twee weken na de behandeling donkerder ogen dan vóór de behandeling. Hier hoef je niet van te schrikken. Dit komt enkel doordat de inktdeeltjes in kleine stukjes zijn geschoten en zo naar de oppervlakte komen. Hierdoor oogt de tatoeage donkerder. Na twee weken neemt dit af en na acht weken is het volledige resultaat van de (eerste) behandeling zichtbaar. Na acht weken kan de behandeling indien nodig worden herhaald. Wil je weten hoe je je goed kan voorbereiden op jouw eerste tattoo laserbehandeling? Neem dan een kijkje op de pagina ‘Voorbereiding laserbehandeling‘.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com
BOEK NU EEN GRATIS CONSULT