Behandeling door laserspecialisten
Behandeling door huidtherapeuten
Gespecialiseerd in tatoeages verwijderen
Gespecialiseerd in tatoeages verwijderen
Laagste Pico laser prijs van Nederland
Laagste Pico laser prijs van Nederland
USP check icon
Vertrouwde omgeving
USP check icon
70 eigen klinieken
USP check icon
HBO huidtherapeuten
USP check icon
Erkend door zorgverzekeraars

Nazorg

Het herstel na de behandeling is bij iedereen anders, maar voor iedereen speelt nazorg een belangrijke rol. Direct na de behandeling zal de huid, waar de tattoo zit of heeft gezeten, lichtrood en licht gezwollen zijn. Dit kan als een schaafwondje aanvoelen Dit trekt in de meeste gevallen binnen vijf dagen weer weg. Na de behandeling kan er pigmentverschuiving zichtbaar zijn. Dit is vrijwel altijd tijdelijk, in zeldzame gevallen kan een lichtere verkleuring van de huid permanent zijn.
Nazorg

Kortdurende huidbeschadiging

Ondanks dat wij werken met de meest innovatieve en veiligste laser van dit moment, zal de huid na een laserbehandeling plaatselijk beschadigd zijn. Na de behandeling kunnen er blaartjes of korstjes ontstaan op de behandelde tatoeage. Dit is echter een normale reactie en zal vanzelf weer verdwijnen. Hoe meer je de behandelde huid met rust laat, hoe mooier het zal helen. Na de behandeling plakken we de tattoo af zodat het behandelde gebied rustig kan herstellen.

Nazorg adviezen laserbehandeling

Hieronder hebben we alle adviezen voor na je tattoo laserbehandeling op een rijtje gezet:

  • Vermijd de zon en de zonnebank: de behandelde huid is kwetsbaar en heeft een vergrootte kans op pigmentvlekvorming
  • Breng geen parfum, make-up of crème aan op het behandelde gebied
  • Niet warm douchen na de behandeling: we raden je aan om vóór de behandeling te douchen in plaats van erna. De reden hiervoor is dat de huid extra geïrriteerd of beschadigd kan raken.
  • Let op wat je eet: probeer voldoende voedingsmiddelen te met vitamine A/B/C/E, eiwitten en de mineralen zink en ijzer.
  • Rook niet (of beperkt): wanneer je rookt zijn je bloedvaten smaller, waardoor afvalstoffen moeilijker worden afgevoerd.
  • Gebruik een coolpack wanneer nodig: dit vermindert de zwelling.
  • Gebruik een verzorgende crème of zalf zoals Flamigel.

De behandelde huid kan in sommige gevallen langdurig rood blijven. In dat geval is het van belang om de huid, zolang deze rood is, uit de zon te houden. Deze huid is namelijk vatbaarder voor zonnestraling en heeft daarom tijdelijk een vergrootte kans op pigmentvlekken.

Wanneer je bovenstaande adviezen over de nazorg van je behandelde tattoo opvolgt, zal de hersteltijd kort zijn en zal je weinig last hebben na de behandeling. Hierdoor kun je gewoon aan het werk en/of je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Heb je nog andere vragen of wil je nu juist nóg sneller van je tattoo af? Neem dan contact op met tattoo laser clinics Cosmetique Totale of maak direct een afspraak voor een intakegesprek.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com
BOEK NU EEN GRATIS CONSULT