Wat gebeurt er met de tattoo inkt na een laserbehandeling?

Huidtherapeut Jennifer Rensen Cosmetique Totale
Jennifer Rensen
Jun 7, 2023

Het laten verwijderen van een tattoo door middel van een laser klinkt wellicht gemakkelijk. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe zorgt een laserstraal ervoor dat jouw tattoo verdwijnt? En waar gaat de inkt uit jouw tattoo precies heen? Je leest het in deze blog!

Inktmoleculen

Jouw tattoo is opgebouwd uit heel veel inktmoleculen. Deze inktmoleculen zijn te groot om door het lichaam opgeruimd te worden. Tijdens een laserbehandeling worden de pigmentmoleculen van een tattoo in kleine stukjes ‘geschoten’ door de laser. De inktmoleculen zijn dan klein genoeg, waardoor ons lichaam deze moleculen af kan voeren via het lymfesysteem. Uit onderzoek is gebleken dat de afvoering van de inktdeeltjes door het lichaam niet schadelijk is, dus hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Hoe snel wordt het pigment afgevoerd?

Om alle kapotgeschoten inktdeeltjes af te voeren, is je lichaam ongeveer 8 weken bezig. Na 8 weken is te zien hoeveel inkt er is afgevoerd door je lichaam, vandaar dat er ook altijd 8 weken tussen je behandelingen bij de Tattoo Laser Clinic moeten zitten. Is je tattoo nog steeds (gedeeltelijk) zichtbaar na je behandeling(en)? Kom dan nog eens terug voor een vervolgbehandeling. Door de laserbehandeling te herhalen, wordt er steeds een ‘laagje’ van je tattoo verwijderd. Op deze manier zal de tattoo uiteindelijk in zijn geheel verdwenen zijn.

Is het veilig om m’n tattoo te laten laseren?

Het laten laseren van je tattoo is veilig, mits je dit door een deskundige laat doen en er met de juiste apparatuur wordt gewerkt. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het verwijderen van tattoos en werken bovendien met de meest innovatieve tattoolaser van dit moment: de . Kortom, je bent bij ons in goede handen!

Wil je meer weten over het laten verwijderen van jouw tattoo? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op, of stuur een mailtje naar info@cosmetique-totale.nl. Ook is het mogelijk om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen waarin je al je vragen kan stellen aan onze huidtherapeute. Tijdens dit intakegesprek kan onze huidtherapeute bovendien inschatten hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om jouw tattoo in zijn geheel te verwijderen.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com