Tattoo laten verwijderen? Dit kan je verwachten na je tattoo laserbehandeling.

Huidtherapeut Jennifer Rensen Cosmetique Totale
Jennifer Rensen
Sep 6, 2023

Sta je op het punt om een tattoo te laten verwijderen door middel van een tattoo laserbehandeling? Dan is het, naast een goede voorbereiding, goed om te weten wat je na de laserbehandeling kunt verwachten. In dit artikel vertellen we je daar meer over én geven we je adviezen om ervoor te zorgen dat je huid zo goed en snel mogelijk herstelt.

Verandering van kleur? Heel normaal!

Tijdens je behandeling zie je je tattoo wit of grijzig verkleuren. Dit noemen we ook wel ‘lasersnow’: een dun sneeuwkleurig vliesje dat binnen 5 tot 30 minuten weer verdwijnt. Wanneer je de kliniek hebt verlaten, zal tot 2 weken daarna de tattoo juist donkerder van kleur zijn. Dit komt doordat de kapotgeschoten inktdeeltjes aan de oppervlakte van de huid zichtbaar zullen zijn. Je lichaam zal deze inktdeeltjes vervolgens afvoeren via je lymfesysteem. Dit doet je lichaam helemaal zelf en heeft hier ongeveer 8 weken voor nodig. Dit is ook de reden waarom er altijd minimaal 8 weken tussen 2 behandelingen moet zitten. Bij een volgende behandeling kunnen we dan heel goed zien wat het resultaat is en hoe je lichaam hiermee om is gegaan. Hierdoor kunnen we op dat moment een hele nauwkeurige inschatting maken over het aantal behandelingen en het uiteindelijke resultaat.

Kortdurende gecontroleerde huidbeschadiging

Wij werken met de beste en meest innovatieve laser: de Picolaser. Ondanks dat deze laser ontzettend veilig is, kan de huid na een tattoo laserbehandeling gecontroleerd beschadigd raken. Vaak is dit een rode verkleuring en/of een branderig gevoel dat binnen twee dagen weer verdwijnt. In sommige gevallen ontstaan er korstjes of blaren. Dit is een volkomen normale reactie van de huid, waar je je geen zorgen over hoeft te maken. De behandelde huid kan in enkele situaties langdurig rood blijven. Het is belangrijk dat, zolang de huid nog rood is, je het behandelde gebied niet blootstelt aan de zon. De betreffende huid is dan namelijk vatbaarder voor zonnestraling en geeft daarom tijdelijk een grotere kans op pigmentvlekken. Is er sprake van zwelling, roodheid en warmte die langer dan 4 dagen aanhoudt? Of gaat het pijn doen en voel je je daarbij niet lekker? Dan kun je het beste even contact opnemen met je huisarts of met de huisartsenpost. Het komt nagenoeg niet voor, maar er kan een infectie ontstaan op de plek waar de huid is behandeld.

Adviezen voor na de tattoo laserbehandeling

Om het herstelproces van de huid te versnellen en het mooiste resultaat te creëren, geven wij de volgende adviezen:

Vermijd de zon en de zonnebank; stel de huid tot minimaal 4 weken na de behandeling niet bloot aan zonnestraling.
Ga niet warm douchen; na de behandeling is het af te raden om diezelfde dag nog warm te douchen, omdat de huid daardoor extra geïrriteerd of beschadigd kan raken. Douche dus ’s ochtends vóór de behandeling.
Stel sporten, zwemmen en een bezoekje aan de sauna uit; na de behandeling kun je beter 2 dagen niet sporten, zwemmen of naar de sauna gaan.
Let op je voeding; eet voldoende voedingsmiddelen met vitamine A, B, C en E, proteïnen, eiwitten en de mineralen zink en ijzer.
Rook niet of beperkt; wanneer je rookt, worden de bloedvaten vernauwd waardoor afvalstoffen (zoals de inktdeeltjes) moeilijker zijn af te voeren.
Gebruik een coolpack;
om eventuele zwelling te voorkomen of te verminderen is het aan te raden om door middel van een coolpack het behandelde gebied te koelen.
Smeer met een verzorgende crème of zalf; verzorg de behandelde huid met behulp van Flamigel

Wanneer je bovenstaande adviezen opvolgt zal de hersteltijd kort zijn en zul je weinig last hebben na de behandeling. Hierdoor kun je gewoon aan het werk en/of je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Heb je nog andere vragen of wil je nu juist nóg sneller van je tattoo af? Neem dan contact op met Cosmetique Totale, of maak direct een afspraak voor een intakegesprek.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com