Kan ik een nieuwe tattoo laten plaatsen na het laten weglaseren van m’n oude tattoo?

Huidtherapeut Jennifer Rensen Cosmetique Totale
Jennifer Rensen
Jul 20, 2023

Sommige mensen willen van hun tattoo af, anderen willen plek maken voor een nieuwe tattoo. Maar kan je na je laserbehandeling eigenlijk wel een nieuwe tattoo laten plaatsen op de plek waar jouw oude tattoo heeft gezeten? Of kan je beter een cover-up tattoo laten plaatsen als je toch een nieuwe tattoo wil? In deze blog gaan we hier verder op in.

Cover-up tatoeage

Een methode die regelmatig wordt ingezet bij ongewenste tattoos, is het laten plaatsen van een zogenoemde ‘cover-up tattoo’. Dit is een tattoo die, zoals de naam al doet vermoeden, de ongewenste tattoo bedekt. Wanneer je een kleine, lichte tattoo hebt kan een cover-up tattoo een prima oplossing zijn. Wel dien je bij het plaatsen van een cover-up tattoo te bedenken dat je een extra ‘laag’ tattoo aan laat brengen. Dit houdt in dat wanneer je ooit helemaal van je tattoo af wil, je langer bezig zal zijn met laserbehandelingen.

Eerst laseren

In sommige gevallen is het vrijwel onmogelijk om je tattoo te bedekken door middel van een cover-up tattoo, omdat je huidige tattoo bijvoorbeeld zeer groot of donker is. In deze gevallen is het mooier om jouw tattoo eerst weg te laseren of tenminste te laten vervagen. Wanneer je dit niet doet, loop je namelijk het risico dat je jouw oude tattoo door je cover-up tattoo heen gaat zien. Je wil niet alsnog elke dag aan je oude tattoo herinnerd worden, toch?

Nieuwe tattoo na het laseren

Zodra je jouw oude tattoo door een laserspecialist hebt laten verwijderen of vervagen, is het allereerst belangrijk dat je jouw huid de tijd geeft om te genezen van de laserbehandeling(en). Door onze adviezen op het gebied van nazorg op te volgen, zal de hersteltijd van je huid kort zijn en zal je weinig last hebben na je laserbehandeling. Is jouw huid na enkele weken weer geheel hersteld? Dan kan je zonder problemen een nieuwe tattoo laten plaatsen op de plek waar jouw oude tattoo zat.

Hoelang duurt het gehele proces van tattooverwijdering?

Toen je jouw tattoo net had laten zetten, duurde het enkele weken voordat je huid geheel genezen was. Dit is ook het geval bij tattooverwijdering. Er zijn vaak meerdere sessies nodig om je tattoo in z’n geheel te verwijderen. Hoeveel sessies er precies nodig zijn hangt af van meerdere factoren, zoals de leeftijd van de tattoo, de kleuren die gebruikt zijn, je levensstijl etc.

Tussen elke laserbehandeling zit 8 weken. De reden hiervoor is het feit dat er per behandeling een inktlaag wordt verwijderd. De tattoolaser schiet de tattoo inkt in kleine deeltjes, die vervolgens door het lichaam kunnen worden afgevoerd. In onze blog Wat gebeurt er met de tattoo inkt na een laserbehandeling? lees je wat er precies gebeurt met deze inktlaag. Na gemiddeld 8 weken is de eerste laag inktdeeltjes van je tattoo afgevoerd en kan je terugkomen voor een nieuwe behandeling. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, en hoelang het gehele proces van tattooverwijdering dus zal duren, is afhankelijk van de eerder genoemde factoren en jouw eigen wensen.

Gratis adviesgesprek

Twijfel je nog of het laten weglaseren of het laten vervagen van jouw tattoo iets voor jou is? Kom dan eens langs bij onze kliniek voor een gratis adviesgesprek! Tijdens dit gesprek zal onze huidtherapeute je meer vertellen over onze werkwijze. Ook zal zij een inschatting maken van het aantal behandelingen dat je nodig zal hebben om jouw tattoo in zijn geheel te laten verwijderen of te laten vervagen. Uiteraard heb je tijdens dit gesprek ook de mogelijkheid om al jouw tattoo gerelateerde vragen te stellen aan onze huidtherapeute. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent!

Kortom, jouw oude tattoo vervangen door een nieuwe tattoo is zeker mogelijk. We zouden je echter aanraden om jouw tattoo eerst te laten verwijderen of te laten vervagen voordat je een nieuwe/cover-up tattoo laat plaatsen. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. Voor vragen over het laten verwijderen of vervagen van jouw tatoeage, kan je altijd contact met ons opnemen.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com