Huidverkleuring tijdens en na het verwijderen van een tattoo

Huidtherapeut Jennifer Rensen Cosmetique Totale
Jennifer Rensen
Nov 24, 2023

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen; witte of juist donkere plekken op de huid tijdens of na het verwijderen van een tattoo door middel van een laserbehandeling. In veruit de meeste gevallen is deze huidverkleuring tijdelijk. De verkleuring van de huid is dus normaal, en je hoeft je hier dan ook geen zorgen om te maken. Hieronder lees je over de verschillende huidverkleuringen die tijdens of na een laserbehandeling op kunnen treden.

Lasersnow

Tijdens de laserbehandeling ontstaat de zogenaamde lasersnow. Dit is een dun witkleurig vliesje op de plek waar de laser de tattoo heeft behandeld. Deze lasersnow zal altijd binnen 5 tot 20 minuten weer verdwijnen. Voor een duidelijk voorbeeld van lasersnow kun je de YouTube-video van Laser Tattoo Removal by Clean Slate Laser bekijken.

Donkere huidverkleuring

Een donkere verkleuring van de huid wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. De energie van de laserstralen kunnen zorgen voor een verandering in de natuurlijke kleur van de huid. Mensen met een donkerdere huid hebben een grotere kans op donkere pigmentatie na een laserbehandeling dan mensen met een lichte huid. Deze donkere verkleuring kan langdurig aanwezig zijn, maar zal altijd na verloop van tijd verdwijnen.

Lichte huidverkleuring

Mensen met een lichte huidskleur hebben juist een grotere kans op hypopigmentatie. Hypopigmentatie is het lichter verkleuren van de natuurlijke kleur van de huid. Door veel mensen ook wel een ‘witte plek’ genoemd. Ook deze verkleuring zal meestal verdwijnen. In de meeste gevallen zal binnen 6 maanden tot 1 jaar de normale huidskleur weer teruggekeerd zijn. Slechts in een zeldzaam geval kan het zijn dat de pigmentverschillen permanent zijn.

Pigmentvlekken door de zon

Bovenstaande huidverkleuringen kun je helaas niet altijd voorkomen. Van tevoren is niet te zeggen hoe jouw huid op de laserbehandeling zal reageren. Wat je wel kunt voorkomen zijn pigmentvlekken die ontstaan door de huid bloot te stellen aan de zon. De behandelde huid is namelijk vatbaarder voor zonnestraling en geeft daarom tijdelijk een grotere kans op pigmentvlekken. Ook voorafgaand aan de behandeling kan een zongebruinde huid voor extra pigmentvlekken zorgen. Het advies is dan ook om 4 weken voor en na de behandeling de zon, zonnebanken en zelfbruiningscrèmes te vermijden.

Voor een snel herstel en het beste resultaat is het van belang om de huid na iedere behandeling goed te verzorgen. Lees hiervoor ook de blog ‘Tattoo laten verwijderen? Dit kun je verwachten na de behandeling’. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek, waarin we de mogelijkheden en het te verwachten resultaat met je bespreken.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com