Hoe verwijder je zelf je tattoo?

Huidtherapeut Jennifer Rensen Cosmetique Totale
Jennifer Rensen
Jun 27, 2023

Hoe verwijder je zelf je tattoo?

Dinsdag 27 Juni 2023

Zelf je tattoo verwijderen met een crème, citroen of zelfs met zout: je vindt online de gekste DIY behandelingen. Deze doe-het-zelf behandelingen claimen snel, effectief en goedkoop te zijn. Maar wat er vaak niet bijstaat, is dat dit soort behandelingen vele risico’s met zich meebrengen en bovendien helemaal niet zo effectief zijn als beweerd wordt. In deze blog gaan we in op de meest populaire DIY behandelingen om je tattoo te verwijderen en de gevaren die deze behandelingen met zich mee kunnen brengen.

Tattoo verwijderen crème

De eerste methode waarvan beweerd wordt dat het je tattoo verwijdert, is het gebruiken van een tattoo verwijderende crème. Er is echter nog geen enkele crème die jouw tattoo volledig doet verdwijnen. Wel zijn er crèmes die jouw tattoo kunnen vervagen. Dit klinkt echter mooier dan dat het is..

Deze tattoo verwijderende crèmes werken namelijk alleen omdat ze vol met chemicaliën zitten. Dit is dan ook de reden dat de Food and Drug Administration (FDA) nog geen enkele tattoo verwijderende crème, die momenteel op de markt is, heeft goedgekeurd. De chemicaliën in deze crèmes kunnen namelijk de volgende bijwerkingen met zich meebrengen:

  • Roodheid
  • Huiduitslag
  • Permanente littekens
  • Permanente huidverkleuring
  • Ontsteking

Het resultaat is dan een vervormde en verkleurde versie van jouw tattoo, waar je een blijvend litteken aan kan overhouden. Niet echt waar je op zit te wachten dus.

Tattoo verwijderen citroen

Een volgende doe-het-zelf mogelijkheid om je tattoo te verwijderen, is door gebruik te maken van een citroen. Citroen, en andere citrusvruchten, zijn echter niet altijd goed voor de huid. Bij mensen met een gevoelige huid, kan citroen de huid irriteren. Het aanbrengen van citroensap op de huid kan bovendien zorgen voor phytophotodermatitis. Dit is een allergische reactie door contact met planten in combinatie met zonlicht (UVA). Ook kan citroen ervoor zorgen dat je de huid uitdroogt. Niet ideaal dus.

Tattoo verwijderen met zout

Zout kan worden gebruikt voor vele dingen, maar je mag van ons aannemen dat het verwijderen van je tattoo hier niet onder valt. Van de drie ‘mogelijkheden’ om zelf je tattoo te verwijderen, klinkt dit als de pijnlijkste. Op verschillende websites lees je dat je je tattoo zelf zou kunnen verwijderen door hard met grof zout over de tattoo te wrijven. Dit zorgt uiteraard voor een forse beschadiging van de huid, wat gegarandeerd voor infecties, wonden en littekens zorgt. Je schuurt op deze manier immers letterlijk de bovenste laag van je huid eraf. Bovendien zit een tattoo dieper dan de bovenste huidlaag, waardoor deze methode vooral veel onnodige schade aan zal richten aan je huid.

Tattoo laseren

Bovenstaande methodes om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van je tattoo, zouden wij je ten zeerste af willen raden. Naast het feit dat deze methodes weinig tot geen zin hebben, brengen ze vele gevaren met zich mee. Als je je tattoo(s) definitief wil laten verwijderen, raden we je aan om deze te laten laseren bij een gespecialiseerde kliniek. Het laten verwijderen van je tattoo door middel van onze picolaser is volkomen veilig. Wij houden van transparante communicatie en zullen tijdens een intakegesprek een schatting maken wat betreft het aantal behandelingen je nodig zal hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

Kortom, ga vooral niet zelf aan de slag met het verwijderen van jouw tattoo. Snelle en goedkope ‘oplossingen’ zoals een crème of het gebruiken van citroen of zout lijken wellicht verleidelijk maar brengen vrijwel altijd nadelige effecten met zich mee waar je later spijt van zal hebben. Wil je de kans op littekens en andere nadelige bijwerkingen minimaliseren? Laat je tattoo dan weglaseren door een specialist. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intakegesprek in bij onze kliniek in Arnhem.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com