Doet het verwijderen van een tattoo pijn?

Huidtherapeut Jennifer Rensen Cosmetique Totale
Jennifer Rensen
Jan 1, 2024

Oké, eerlijk is eerlijk, de ene persoon is de andere niet. En je buurman kan een veel hogere pijngrens hebben dan jijzelf. Maar toch durven wij wel te beweren dat het verwijderen van een tattoo door middel van een laser niet écht pijn doet. Je voelt het wel, maar pijn is een heel groot woord. In dit artikel leggen we je uit hoe dat zit.

Doet het verwijderen van een tattoo pijn?

Dit is een van de meest gestelde vragen rondom het verwijderen van een tattoo. En logisch natuurlijk, want tijdens een laserbehandeling gebeurt er toch iets met én in je huid. En dat voel je. Bij beschikken wij over de meest innovatieve laser van dit moment, de. Met dank aan deze laser kunnen wij op de snelste en veiligste manier jouw tattoo met minimale warmte verwijderen. Doordat de behandelingen hierdoor kort zijn, voel je de laserpulsen maar heel even. Dit in tegenstelling tot het zetten van een tattoo, waarbij je soms wel uren in de stoel ligt. Het laten zetten van een tattoo doet dus veel meer pijn dan het verwijderen ervan.

Wat voel ik dan precies tijdens het verwijderen van mijn tattoo?

Nu je weet dat het verwijderen van een tattoo niet écht pijn doet, vraag je je natuurlijk af wat je dan wel voelt. De laserpulsen voelen eigenlijk aan als een klein prikje of een elastiekje dat tegen je huid schiet. Je voelt dit wel, maar het doet weinig tot geen pijn. Bovendien wordt je huid tijdens de behandeling gekoeld. Zo wordt de eventuele pijn zo minimaal mogelijk gehouden. Bijkomend voordeel is dat de huid door de koeling zo min mogelijk wordt aangetast en dat hij na de behandeling beter herstelt.

Heb ik na de behandeling nog last van mijn huid?

Na de behandeling zal de huid, waar de tattoo zit of heeft gezeten, eerst nog lichtrood en licht gezwollen zijn. Dit voel je natuurlijk, maar echt pijn doet het niet. In de meeste gevallen trekt dit binnen vijf dagen weer weg.

Ben je benieuwd hoeveel behandelingen er nodig zijn en hoelang een behandeling voor jou zal duren? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt een inschatting gemaakt van het benodigde aantal behandelingen, de duur van een behandeling en de uiteindelijke kosten.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com