Blaren na een laserbehandeling? Zo verzorg je ze!

Huidtherapeut Jennifer Rensen Cosmetique Totale
Jennifer Rensen
Jan 1, 2024

Wanneer je bij Cosmetique Totale je tattoo laat verwijderen, gebeurt dit door middel van een laserapparaat. Doordat de huid met laserlicht wordt behandeld, kan er kortdurende gecontroleerde huidbeschadiging ontstaan. Meestal is dit alleen wat roodheid en een branderig gevoel. In sommige gevallen kan het echter zijn dat er zich blaren op de huid gaan vormen na de laserbehandeling. Het is dan belangrijk dat je deze op de juiste manier verzorgt.

Blaren na een laserbehandeling

Een aantal uren na de laserbehandeling kunnen er blaren optreden. Een enkele keer wordt een gedeelte van de behandelde zone een grote blaar. Dit ziet er vaak erger uit dan het is, want over het algemeen kunnen blaren, die na een tattoo-laserbehandeling ontstaan, geen kwaad en zijn ze niet pijnlijk. Wel kan het zijn dat er wat spanning op de blaar staat. Indien je last ervaart van die spanning óf als je bang bent dat de blaar onder je kleding kapotgaat, dan kun je de blaar doorprikken.

Laat blaren zoveel mogelijk met rust

Of het nou om een grote of kleine blaar gaat, het is altijd van belang om te proberen er niet aan te krabben, wrijving en schuren van kleren te voorkomen en om de behandelde huid goed schoon te houden. Kleine blaren zullen vanzelf indrogen, hier hoef je dus niks voor te doen. Wanneer het behandelde gebied in contact is gekomen met water, zorg er dan voor dat je de huid nooit droogwrijft maar altijd voorzichtig droogdept.

Toch doorprikken? Doe het op de juiste manier!

Bij wat grotere blaren is het in sommige gevallen aan te raden om de blaar door te prikken met een steriele naald. De juiste manier om een blaar door te prikken is van zijkant naar zijkant. Dus horizontaal, met de huid mee. Prik de blaar nooit vanaf de bovenkant in, omdat dit een groter risico geeft op een infectie. Door de blaar vanaf de zijkant in te prikken, blijft het velletje van de blaar de blaar beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De blaar verzorgen

Nadat de blaar vanaf de zijkant is doorgeprikt, kan het vocht voorzichtig uit de blaar worden gedrukt. Zodra het vocht eruit is, kun je de blaar ontsmetten. Vervolgens kun je de huid insmeren met Flamigel. Zorg er altijd voor dat dit uit een schone nieuwe tube komt. Ten slotte kan de blaar worden afgedekt met een steriel gaasje of met een pleister.

Houd je aan de leefregels

Na de behandeling krijg je een aantal leefregels mee om ervoor te zorgen dat de huid zo snel en zo mooi mogelijk herstelt. Denk aan het vermijden van de zon en zonnebank en het uitstellen van zwemmen en een bezoekje aan de sauna. Wanneer er blaren zijn ontstaan, is het van belang dat jij je net zo lang aan deze leefregels blijft houden, totdat de beschadigde huid weer is geheeld. In de meeste gevallen duurt dit ongeveer twee weken. Na deze twee weken kan de huid er nog wel een aantal weken tot maanden rood uitzien. Dit is geen probleem, de huid is bezig met herstellen en heeft hier tijd voor nodig. Houd de huid zolang nog wel uit de zon om pigmentvlekken te voorkomen.

Wanneer je twijfelt of vragen hebt, mag je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Doe je dit per e-mail? Dan is het handig om duidelijke foto’s mee te sturen, zodat je behandelaar mee kan kijken en het beste advies kan geven. Natuurlijk mag je ook een afspraak maken om langs te komen voor controle.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com