6 redenen om je tattoo te laten verwijderen

Huidtherapeut Jennifer Rensen Cosmetique Totale
Jennifer Rensen
Jan 2, 2024

Ben je eigenlijk niet meer zo blij met je tattoo, maar schaam je je daar enigszins voor? Dan is het goed om te weten dat minimaal 30% van de mensen die ooit een tattoo heeft laten zetten, later spijt krijgt. Je bent dus niet de enige. De redenen waarom tattoobezitters spijt krijgen van hun ‘permanente’ creatie, en hun tattoo vervolgens laten verwijderen, lopen bovendien enorm uiteen. Herken jij jezelf in een van onderstaande redenen om je tattoo te laten verwijderen?

1. De liefde was toch niet voor eeuwig

Als je smoorverliefd bent en oprecht voelt dat je geliefde de ware voor je is, dan ga je er in de meeste gevallen vanuit dat die liefde voor altijd zal duren. Je wilt dan ook niets liever dan de naam van je partner vereeuwigen op jouw huid. Maar dan, een aantal maanden of jaren later gaat het toch mis. Jullie gaan uit elkaar, maar de naam van je ex draag je nog altijd bij je. Heel begrijpelijk dat je daar zo snel mogelijk vanaf wilt.

2. Je smaak is veranderd

In Nederland mag je al vanaf je 12e, met toestemming van je voogd of ouders, een tattoo laten zetten. Nu zullen de meeste mensen dat niet zó vroeg al doen. Maar het grootste deel van de tattoobezitters heeft zijn (eerste) tattoo vóór zijn 30e laten zetten. Dit is relatief nog jong en na die leeftijd kan je smaak nog enorm veranderen. Grote kans dus, dat als je in een andere levensfase terecht komt, dat ook je smaak is veranderd en je die tattoo liever kwijt dan rijk bent.

3. Je wordt door je tattoo continu afgewezen bij sollicitaties

Geloof het of niet, maar in 75% van de gevallen wordt het besluit of je als sollicitant wordt aangenomen of afgewezen vaak in de eerste minuut van een sollicitatiegesprek al gemaakt. De eerste indruk die je als sollicitant achterlaat is dan ook van essentieel belang. Ongeveer 25 jaar geleden werd je dan ook geleerd om er tijdens het sollicitatiegesprek piekfijn uit te zien. Nette kleding aan, mannen moeten geschoren zijn, een stevige handdruk geven, zorgen dat je lekker ruikt etc. Het tonen van een tattoo tijdens het sollicitatiegesprek was in die tijd echt een no go. Sterker nog, bij sommige bedrijven was het zelfs helemaal niet toegestaan dat je als medewerker een tattoo had. Dat je op zoek was naar een baan was destijds dus een goede reden om een tattoo te laten verwijderen.

Gelukkig liggen deze strenge tattoo-regels inmiddels achter ons, aangezien een steeds groter deel van de Nederlanders nu met een tattoo rondloopt. Toch zijn er nog steeds functies waarbij een zichtbare tattoo niet wordt gewaardeerd. Ben jij daar inmiddels achter en vis je continu achter het net vanwege jouw tattoo? Dan is het verstandig om deze te laten verwijderen. Hopelijk scoor jij daarna heel snel jouw ultieme droombaan!

4. Het herinnert je aan een vervelende periode in je leven

In je leven gebeuren zoveel verschillende dingen dat er een grote kans is dat je op bepaalde momenten liever niet meer terugkijkt. Misschien ben je ooit gedwongen om een bepaalde tattoo te laten zetten, ben je van tevoren dronken gevoerd of is een vriendschap op een vervelende manier beëindigd en wil je heel snel van die vriendschapstattoo af. Helaas komen deze redenen ook voor en wij bij Cosmetique Totale helpen je met liefde deze vervelende periode te vergeten.

5. Je was destijds íéts te impulsief

Je wilde per se een tattoo, maar wist op dat moment eigenlijk niet zo goed wat. Of al je vrienden hadden er eentje, dus nam jij er ook maar een. Regelmatig ontstaat spijt over een tattoo doordat er van tevoren niet goed genoeg over nagedacht is. Als je jong bent, ben je al gauw impulsief. Je denkt nog niet altijd na over de gevolgen of over het feit dat je een bepaalde creatie later misschien niet meer zo mooi vindt. Of je de tattoo nu helemaal wilt laten verwijderen of dat je alleen een deel weg wilt halen zodat je hem aan kunt laten passen, het kan allemaal. Maar denk er dit keer wel even heel goed over na!

6. Je partner of kinderen vinden je tattoo écht niet mooi

De laatste en zeker niet de onbelangrijkste reden: de mensen waarvan je het meeste houdt vinden je tattoo niet mooi. Of misschien is ‘niet mooi’ nog zacht uitgedrukt en smeken ze je om hem altijd te bedekken. Zo wil je natuurlijk niet langer doorgaan. Je partner en kinderen zijn de belangrijkste personen in je leven en je wilt niet dat zij zich voor je schamen. Een hele goede reden dus om die ‘permanente’ fout voor eens en altijd te laten verwijderen.

Komt een van bovenstaande 6 redenen om je tattoo te laten verwijderen jou bekend voor? Wil jij, om wat voor reden dan ook, zo snel mogelijk van je tattoo af? Dan kan dat bij Tattoo Laser Clinic veilig, snel en tegen de scherpste prijs. Kijk voor meer informatie op onze website of maak direct een afspraak voor een intakegesprek.

Gratis & Vrijblijvend consult

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 45,-. Tijdens deze afspraak zal onze huidtherapeut je huid analyseren en een behandeladvies opstellen. Op deze manier krijg je helderheid over welke behandeling het beste bij jouw huid past, evenals het aantal benodigde behandelingen en de bijbehorende prijzen.
Boek jouw gratis consult
Cosmetique Totale
Disclaimer
© 2023 Cosmetique-totale.com